Controlul Greutății

Slăbire


Ultimele statistici din noiembrie 2011 (EuroStat) aratau că în România, un procent de peste 60% din populația adultă cu vârsta între 45-64 ani are surplus de greutate.

Obezitatea în rândul copiilor, potrivit informațiilor emise de institutul C.I. Parhon, este un capitol la care România prezintă statistici îngrijorătoare: suntem locul trei în Europa. Și vedem cu toții pe stradă, la școală, din ce în ce mai mulți copii cu surplus mare de greutate.

Așadar slăbirea este un subiect din ce in ce mai căutat, și evident există incredibil de multe diete de slăbire, cure de slăbire, rețete de slăbire rapidă, soluții minune, etc. care este posibil să dea rezultate rapide. Dar care este prețul ? Pe moment poate nu înțelegem prețul, dar o cură de slăbire rapidă presupune pierderea kilogramelor din masa musculară. Asta duce la încetinirea metabolismului, și efectul pe termen lung este evident. Kilogramele vor reveni, alte încercări, alte cure de slăbire, alte probleme de sănătate, cu alte cuvinte un drum greșit.

Care sunt cauzele principale ale acumulării kiogramelor și ale obezității ? Pe lângă predispoziția ereditară putem menționa: supra-alimentarea (mâncăm mai mult decât ardem), alimentația dezechilibrată, obiceiuri alimentare greșite (sărim peste mic dejun, mâncăm târziu, ...), metabolism încetinit, activitate fizică redusă.


Scurt Istoric despre slăbire

Până în anii 1970, dietele hipo-calorice erau menționate în literatura medicală ca diete de "semi-înfometare". Până la urmă ce necesită aceste diete, este să mâncăm jumătate sau mai puțin decât am prefera de obicei să mâncăm. Dar nu ne putem aștepta să ne semi-înfometăm pentru mai mult de câteva luni, ceea ce este exact ce necesită în mod implicit aceste diete dacă vrem să menținem greutatea după slăbirea surplusului inițial.

Dietele foarte slab calorice sunt cunoscute ca "gustrări" pentru că nu includ în general prea multe alimente. Așadar, este greu de crezut că poți trăi doar ciugulind mai mult de câteva săptămâni, o lună sau poate două în cel mai fericit caz, și este cert că nu putem duce la nesfârșit un asemenea regim odată ce grăsimea în exces este eliminată.

Cei doi cercetători care au au avut cele mai bune rezultate din lume în tratarea obezității într-un cadru academic au fost George Blackburn și Bruce Bistrian de la Harvard Medical School. În anii 70, ei au început să trateze pacienți obezi cu o dietă de 600 de kcal pe zi ce conținea doar carne slabă, pește și pasăre. Au tratat mii de pacienți a spus Bistrian. Jumătate din ei au slăbit mai mult de 18 kg. "Este o metodă extraordinară și sigură de a slăbi multe kilograme" spunea Bistrian.

Dar după o vreme Bistrian și Blackburn au renunțat la această terapie pentru că nu știau ce să le spună pacienților să facă după ce slăbeau. Pacienții nu puteau accepta să trăiască toată viața cu 600 de kcal pe zi, și dacă se întorceau la vechile obiceiuri alimentare ar fi pus la loc kilogramele pierdute. Singura cale alternativă acceptată medical, era să le administreze pacienților medicamente pentru suprimarea poftei de mâncare și ei nu erau dispuși să accepte asta.

Așadar, chiar dacă slăbești majoritatea excesului de grăsime cu o asemenea dietă, apoi ești blocat la stadiul "ce fac acum ?". Dacă slăbești cu 600 kcal pe zi sau chiar cu 1000 kcal, ar trebui să te surprindă că te vei îngrășa la loc când vei începe să mănânci 2000 kcal pe zi sau mai mult ?

De aceea experții spun că o dietă trebuie să fie ceva ce poate fi urmat pe termen lung, un stil de viață corect.

În 1940 Hugo Rony de la Northwestern University spunea: "Exercițiile musculare susținute de obicei sunt urmate de creșterea apetitului pentru o masă copioasă".

În 1961 Jean Mayer explica : Dacă exercițiul fizic scade sub un anumit nivel, aportul caloric necesar nu scade mai mult. Cu alte cuvinte, daca faci o plimbare de 30 minute pe zi și ar fi echivalentul a 4 felii de pâine, dacă nu faci plimbarea tot vei avea nevoie de cele 4 felii de pâine.


Ce trebuie să avem în vedere pentru o slăbire corectă:

Răbdare: Ai acumulat surplusul de greutate de-a lungul timpului, în ani, și ai deprins anumite obiceiuri alimentare. Schimbarea nu poate avea loc peste noapte, este un proces gradual.

Susținerea și dezvoltarea masei musculare: Este important să slăbești reducând masa grasă din organism, nu prin pierderea masei musculare. În procesul de slăbire organismul trebuie hrănit foarte bine cu toate substanțele nutritive de care are nevoie.

Schimbarea obiceiurilor alimentare. Cura de slăbire pentru persoanele cu surplus este o practică des utilizată. La început de săptămână începe o nouă dietă, iar când vine weekend-ul ieșim la un grătar, mergem în vizită la cineva și nu putem refuza, vine cineva în vizită etc. Schimbarea acestei abordări implică disciplină iar comunicarea permanentă cu un antrenor (cu o persoană care supraveghează procesul) este esențială.

Ajutorul unui consultant. Pentru a slăbi și pentru a menține rezultatul, este nevoie de sprijin. Sprijin în momentele grele când a renunța este cel mai ușor lucru de făcut. Datorită lipsei acestui ajutor, majoritatea oamenilor întrerup dieta/programul/cura și se îngrașă la loc.

Cât trebuie să slăbești. O slăbire corectă este între 2-4 kg pe lună. În funcție de înălțime, vârstă, sex, constituție corporală, fiecare persoană are un interval de greutate optimă unde se poate menține cu ușurință. Până nu ajungi în acel interval de greutate (chiar dacă "te simți bine") nu vei putea menține rezultatul. Dacă ai 80 kg și optimul pentru tine este 55-62 kg, iar tu ai ajuns la 70 kg - nu este suficient. Te vei duce înapoi la 80 de kg, poate și mai mult.

Cum păstrezi ce ai obținut. După slăbire, trebuie să înveți să stabilizezi acea greutate. Corpul trebuie să se obișnuiască la noua greutate, așadar este necesară continuarea programului de menținere pe o durată egală cu cea a programului de slăbire. Evident în această perioadă este esențial să nu revii la vechile obiceiuri alimentare care te-au dus la surplus. Permanent, ajutorul unui consultant este secretul rezultatelor de durată.


Herbalife la slăbire

Este pentru tine număratul caloriilor demoralizator și descurajator ? Cu shake-ul Formula 1 Herbalife este simplu, nu trebuie să te plictisești numărând caloriile. Mănânci două mese de shake Herbalife Formula 1 pe zi și o masă sănătoasă. Această metodă furnizează o combinație perfectă de nutrienți și calorii asigurând corpului o bună îngrijire și o slăbire sănătoasă.

Ți-e teamă că privezi corpul de nutrienți esențiali dacă reduci porțiile de mâncare și te înfometezi ?
În mod normal, ar trebui să îți fie teamă! Pentru orice program de control al greutății este esențial să existe o sursă de calitate pentru asigurarea unei cantități suficiente de nutrienți, așa cum sunt în Formula 1 Herbalife.

Te simți deseori groaznic, cu o stare de oboseală, chiar iritare în incercările de a slăbi ?
Proasta dispoziție pleacă de la înfometare. Oboseala apare datorită cantității insuficiente de "combustibil". Iritabilitatea apare datorită faptului că fluctuațiile mari ale zahărului din sânge poate crea efectul yo-yo. Știi că vei pune la loc greutatea cu greu pierdută. Herbalife Formula 1 susține dezvoltarea masei musculare slabe, și de aceea vei fi o persoană mai optimistă.

Îți este greu să menții disciplina, și interesul pentru diverse varietăți de mâncare când ești la cură de slăbire ?
Cu 7 arome diferite delicioase și cu o abundență de idei pentru rețete de shake - ultimul lucru de care vei suferi folosind cocktail-ul Herbalife Formula 1 va fi plictiseala. Rețetele sunt așa diverse și te vei distra chiar încercând să pui în aplicare propriile tale idei.

Îți este teamă că o să începi să pui kilogramele la loc ?
Înlocuiește o masă pe zi cu deliciosul shake Formula 1 Herbalife - Masă Sănătoasă și continuă să alegi mâncare cât mai sănătoasă pentru celelalte două mese principale și vei menține greutatea mai ușor.


Herbalife sprijină o slăbire sănătoasă

Fiind o hrană sănătoasă, produsele Herbalife ne ajută să slăbim corect, oferind nutrienții esențiali cu un aport caloric scăzut. Într-un program de slăbire Herbalife, shake-ul proteic Herbalife Formula 1 oferă proteine de calitate din soia și ajută la dezvoltarea masei musculare slabe. Prin creșterea procentului de masă musculară slabă metabolismul este intensificat, adică vei arde mai multe calorii chiar și în timpul somnului.

Vizualizează secțiunile din categoria Slăbire și alege produsele Herbalife sau programele Herbalife care ți se potrivesc. În orice moment suntem gata să îți oferim sprijin.
Nu ezita să ne contactezi.